Hoe hoogteverschillen metenBijgewerkt a year ago

Moasure ONE legt met gemak driedimensionale ruimtes vast en stelt u in staat ze op het scherm te bekijken.

In dit hoofdstuk laten we u verschillende manieren zien om hoogteverschillen te berekenen bij gebruik van Moasure ONE.

• "Punt-naar-punt"-modus

• “Dwarsdoorsnede” tool

• Topografische veranderingen

“Punt-naar-punt” modus

Als u zowel de helling als de afstand tussen punt A en punt B wilt meten, raden we u aan de modus "Punt-naar-punt" te gebruiken. Elk punt dat u vastlegt, heeft X-, Y- en Z-coördinaten ten opzichte van het startpunt van uw meting.

Houd er rekening mee dat u onderweg zo vaak kunt pauzeren als nodig is. Het uiteindelijke resultaat is de afstand tussen het eerste punt en het laatste punt.

• Stappen:

1. Druk op de knop ‘Start een nieuwe meting’ midden onderaan het scherm;

2. Selecteer de 'Punt-naar-punt' modus;

3. Begin uw meting door het apparaat op het eerste punt te plaatsen en loop dan snel
    naar het tweede punt.

Resultaat: uw meting toont de lineaire afstand tussen het begin- en eindpunt en de helling.

Bekijk deze video voor meer informatie.

“Dwarsdoorsnede” tool

Met de tool "Dwarsdoorsnede" kunt u eenvoudig de lengte, hoogte en afstand berekenen tussen punt A en punt B zodra uw meting is voltooid.

Deze functie kan worden gebruikt met de modus "Open vorm" en "Gesloten vorm".

• Stappen:

1. Zodra uw meting is voltooid, tikt u op een punt van uw tekening;

2. Tik op "Bekijken" in de linkerbenedenhoek van uw scherm.

3. Tik op "Dwarsdoorsnede" in de rechterbenedenhoek van uw scherm;

4. Het geselecteerde punt wordt rood gemarkeerd. U hoeft alleen maar op een ander punt te tikken
    en de lengte tussen die twee punten, de hoogte en afstand worden op het scherm weergegeven.

Bekijk deze video voor meer informatie.

Topographische veranderingen

Met Moasure ONE is het meten en vastleggen van topografische veranderingen een fluitje van een cent.

Om de hoogteverschillen van een hellend grasveld te berekenen - net als bij een mini-topografisch onderzoek - is het belangrijk om veel punten in 3D over het terrein vast te leggen.

Bekijk dit voorbeeld voor meer informatie.